06-53593984
info@yokoten.nl

TPM Total Productive Maintenance

Onze aanpak: Mobiliseren van Medewerkers en Directie

TPM - Total Productive Maintenance

Veel productiebedrijven werken met TPM of zijn dat van plan. TPM is een combinatie van een basishouding en een set van handige instrumenten om machines te onderhouden en verbeteren. TPM is Total Productive Maintenance, waarbij Total staat voor totale participatie, iedereen doet mee, en Maintenance de betekenis heeft van het voortdurend streven naar de ideale procescondities.

Bij traditionele productiebedrijven beperkt de taak van de operator zich tot het bedienen van de machines, die van monteurs tot het repareren als die stuk gaat en de kwaliteitsmedewerkers er zijn ‘voor de kwaliteit’. Niet voor niets zien monteurs de operators soms als knoppendrukkers. Een van de basisprincipes van TPM is dat zij met z’n allen verantwoordelijk zijn voor de productiviteit en de levensduur van de machines. Operators hebben bijvoorbeeld een belangrijke rol in het onderhoud van de machines. Zij doen zoveel mogelijk het eerstelijns onderhoud, zoals schoonmaken, smeren en een deel van het inspectiewerk. Zo creëer je eigenaarschap voor de machines.

TPM Total Productive Maintenance

TPM heeft een aantal basis elementen. Vaak wordt dat weergegeven als een huis met diverse pilaren.

Yokoten biedt training en coaching bij het introduceren en uitbouwen van TPM in uw organisatie. Onze adviseurs hebben veel ervaring met TPM, onder andere bij:

Campina, Corus, Culivers, Draka Comteq Fibre, Bolsius, General Electric, Greif, Heineken Nederland BV, Hill´s Pet Nutrition, Hilton Meats, Mehler Texnologies GmbH, Philips Lighting Oss, Quooker Peteri BV, Sligro Foodservice, SmurfitKappa, Verkade, Vrumona.

Dat is wat Yokoten kenmerkt: een praktische aanpak met een mix van maatwerk trainingen en begeleiding op de werkvloer en in de directiekamer. We coachen het management bij het uitstippelen van de route naar continu leren en verbeteren. We trainen de betrokkenen en we coachen en adviseren bij het uitvoeren van dag- en weekstarts, kaizenteams, het maken van A3-rapporten, enzovoort.


Boeken:


Door ernstige ziekte van platformbeheerder Bert Teeuwen liggen alle trainings- en advieswerkzaamheden voorlopig stil.