06-53593984
info@yokoten.nl

TPM Produceren met aandacht

Veel productiebedrijven werken met TPM of zijn dat van plan. TPM is een combinatie van een basishouding en een set van handige instrumenten om machines te onderhouden en verbeteren. TPM is Total Productive Maintenance, waarbij Total staat voor totale participatie, iedereen doet mee, en Maintenance de betekenis heeft van het voortdurend streven naar de ideale procescondities. Bij traditionele productiebedrijven beperkt de taak van de operator zich tot het bedienen van de machines, die van monteurs tot het repareren als die stuk gaat en de kwaliteitsmedewerkers er zijn ‘voor de kwaliteit’. Niet voor niets zien monteurs de operators soms als knoppendrukkers. Een van de basisprincipes van TPM is dat zij met z’n allen verantwoordelijk zijn voor de productiviteit en de levensduur van de machines. Operators hebben bijvoorbeeld een belangrijke rol in het onderhoud van de machines. Zij doen zoveel mogelijk het eerstelijns onderhoud, zoals schoonmaken, smeren en een deel van het inspectiewerk. Zo creëer je eigenaarschap voor de machines. TPM heeft een aantal basis elementen. Vaak wordt dat weergegeven als een huis met diverse pilaren. Wij bieden een vierdaagse training waarin u kennis maakt met deze pilaren en met de beheers- en verbeterinstrumenten die daarbij horen. Ook staan we stil bij de organisatie van TPM. Wie zijn waar verantwoordelijk voor? Wat is de rol van een pilaar-eigenaar? Hoe werken Kaizenteams en A3-rapporten? Wanneer begin ik nu met welke pilaar?

Onderwerpen (o.a.): Autonoom Onderhoud, Preventief Onderhoud, Continu Leren en TWI, Continu Verbeteren, de pilarenstructuur en rollen van TPM, de OEE (Overall Equipment Effectiveness), 5S Werkplekorganisatie, waar te beginnen met TPM?

Uitgeverij Yokoten
220 pagina’s in kleur
ISBN 978-90-815036-6-2

Te bestellen bij elke (internet)boekhandel. Voor bestellingen van 10 of meer exemplaren zijn er interessante kortingen tot wel 30%. Vraag om een aanbieding via info@yokoten.nl.